ساختار مقاله isi – شرح مختصر اجزای مقاله

ساختار مقاله isi با نوشتار معمول تفاوت دارد. هنگامی که درصدد انتشار ترجمه مقاله خود در یک نشریه معتبر بین المللی هستید، باید از ساختار مشخصی پیروی کنید. این ساختار واحد نه تنها ارائه نتایج و یافتهها را به صورتی یکسان ممکن میکند، بلکه به خوانندگان امکان میدهد به همان میزانی که تمایل دارند مقاله را مطالعه کنند. به عنوان مثال، فردی که صرفاً در حال جستجوی مقاله در زمینه موضوع خاص یا پژوهشی است که به روش خاص انجام شده باشد تنها بخش چکیده را مطالعه میکند. در این نوشتار، به معرفی بخشهای مختلف ساختار مقاله isi پرداختهایم. در نوشتههای آتی هر یک از این بخشها را به تفصیل شرح خواهیم داد.
بخشهای یک مقاله پژوهشی
تقریباً تمام مقالاتی که برای انتشار تهیه میشوند باید از بخشهای زیر تشکیل شده باشند:
عنوان، نام و سمت نویسندگان، چکیده، مقدمه، (مواد) و روشها، نتایج، بحث و تقدیر و تشکر و مراجع.
به جز بخشهای عنوان و مشخصات نویسندگان، هر یک از بخشهای ترجمه مقاله پاسخ یک پرسش پژوهشی را مشخص میکنند:
بخش مقاله | پرسش پژوهشی |
چکیده | به طور خلاصه چه کاری انجام شده است؟ |
مقدمه | مسئله پژوهش چیست؟ |
مواد و روشها | چطور مسئله را حل کردیم؟ |
نتایج | چه یافتیم؟ |
بحث | معنای این یافتهها چیست؟ |
تقدیر و تشکر (اختیاری) | چه کسی به ما کمک کرد؟ |
مراجع | به چه کارهایی ارجاع دادیم؟ |
ضمائم (اختیاری) | اطلاعات بیشتر |
تیتر بخشها
هر بخش با تیتر بخش مشخص میشود که در ترجمه مقاله (نسخه انگلیسی) باید با حروف بزرگ (Capital) نوشته شود و در مرکز خط قرار گیرد. در صورتی که نیاز به تیترهای فرعی وجود داشته باشد، هر کلمه اصلی (به جز فعلها و حروف اضافه) باید با حرف بزرگ آغاز شود. تیتر فرعی به صورت ضخیم (بولد)، کج (ایتالیک) یا خطدار (آندرلایند) در سمت چپ (نسخه انگلیسی) یا سمت راست (نسخه فارسی) قرار میگیرد.
عنوان، نام و سمت آکادمیک نویسندگان
عنوان مقاله جزو «بخش»های مقاله نیست اما به همان اندازه در ساختار مقاله اهمیت دارد.
عنوان باید به خوبی گویای محتوای آن باشد. بسیاری از موتورهای جستجوی مقاله isi کلمه کلیدی را در عنوان جستجو میکنند، بنابراین، ضمن اینکه عبارت عنوان را به خلاصهترین و شفافترین شکل ممکن تهیه میکنید، کلمات کلیدی را در آن به کار ببرید. اگر عنوان انتخابی شما مناسب متن آن نباشد یا به خوبی تنظیم نشده باشد، ممکن است عده کمی بتوانند آن را پیدا و مطالعه کنند.
چکیده
چکیده خلاصهای از مقاله شماست که معمولاً حجم آن از یک پاراگراف تجاوز نمیکند.
اطلاعات چکیده به شرح زیر تهیه میشود:
- پرسشی که پژوهش برای پاسخ به آن انجام شده است (از بخش مقدمه)
- نحوه طراحی آزمایش و روشهای بررسی (از بخش مواد و روشها)
- یافتههای اصلی، شامل نتایج و روندها (از بخش نتایج)
- خلاصهای از تفسیر و نتیجهگیری از یافتهها (از بخش بحث)
مقدمه
در مقدمه زمینه اصلی اثر با اشاره به پیشینه پژوهش (مرور ادبیات)، ارائه خلاصهای از دانش موجود نسبت به مسئله پژوهش، هدف از انجام پژوهش (به شکل طرح فرضیه، سئوال یا مسئله) و توضیح مختصری در خصوص منطق و رویکرد پژوهش به خواننده ارائه میشود.
مواد و روشها
این بخش گاهی «مواد و روشها»، گاهی «روشها» و گاهی «روششناسی» خوانده میشود.
در این بخش دقیقاً و به روشنی توضیح میدهید که پژوهش چگونه انجام شده است.
توضیح شما باید شامل موضوع، زمان، مکان، نوع پژوهش، طرح آزمایش یا نمونهگیری، روش جمعآوری داده و روش تحلیل دادهها باشد.
خواننده پس از مطالعه این بخش از مقاله باید بداند که شما با استفاده از چه نوع آزمایشی موضوع پژوهش را بررسی کردهاید و برای انجام این آزمایش چه مراحلی را طی کردهاید. توجه کنید که قرار نیست در این بخش دستورالعمل گام به گامی در خصوص انجام کار به خواننده بدهید.
نتایج
بخش «نتایج» در ساختار مقاله isi بخشی است که در آن بدون هیچگونه تفسیر یا توضیحی یافتههای پژوهش، به ترتیب منطقی و با استفاده از ابزارهای مختلف، مانند متن، نمودار، شکل، جدول و غیره ارائه میشوند. این بخش از مقاله همواره با توضیح متنی نتایج کلیدی کار آغاز میشود و در ادامه نتایج به صورت تفصیلی با عدد و رقم و ابزارهای نمایشی به خواننده ارائه میشوند.
بحث
این بخش، تفسیر نتایج با توجه به موارد از پیش دانسته درباره موضوع مورد بررسی است.
با کمک این تفسیر توضیح داده میشود که بعد از انجام پژوهش چه چیزهای بیشتری در زمینه موضوع آموختهایم. بخش «بحث» همواره با عنوان پرسش یا فرضیه پژوهشی و اشاره به پیشینه پژوهش به بخش «معرفی» مرتبط میشود. البته باید توجه داشت که نباید عین همان جملات و کلمات بخش معرفی تکرار شود، بلکه باید با اشاره به آنها به تفسیر نتایج و یافتهها پرداخت.
تقدیر و تشکر
بخشی است اختیاری برای تشکر از کسانی که در مراحل مختلف به پژوهشگر کمک کردهاند.
مراجع
در این بخش فهرستی از تمام مراجعی که پژوهشگر در متن مقاله خود به آنها استناد کرده است، به ترتیب حروف الفبا، آورده میشود. نوشتن آدرس هر مرجع دارای چارچوب و استاندارد خاصی است که در نوشتار دیگری به تفصیل توضیح داده خواهد شد. توجه کنید که این بخش با «کتابشناسی» متفاوت است. در کتابشناسی مراجعی معرفی میشود که برای مطالعه بیشتر درباره موضوع مفید هستند و شما ممکن است در متن مقاله به آنها ارجاع مستقیمی نداده باشید.
ضمائم
ضمائم شامل هرگونه اطلاعات اضافی است که برای درک مقاله ضروری نیستند اما میتوانند برای توضیح بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.
بین المللی را اشتباه نوشته اید.
با تشکر از اطلاع رسانی، اشتباه اصلاح شد.